560 zonne-panelen op sorteerloods Nedato Oud-Beijerland

560 zonne-panelen op sorteerloods Nedato Oud-Beijerland

Kwaliteit en voedselveiligheid zijn erg belangrijk en Nedato doet er alles aan om dit te waarborgen, kwaliteit van de processen en kwaliteit van de aardappelen. Afnemers en consumenten willen een product dat voedselveilig is. Om dat te verzekeren zijn de bij Nedato aangesloten tafelaardappeltelers GLOBALGAP gecertificeerd en de frietaardappeltelers hebben een voedselveiligheidcertificaat

Volgens de General Food and Feed Law moet men binnen vier uur één stap vooruit en één stap achteruit kunnen natrekken, het zogenaamde tracking and tracing. Tracking houdt in dat men moet kunnen vaststellen waar de producten naar toe zijn gegaan en met tracing wordt nagegaan welke weg het product heeft afgelegd. Bij Nedato is dit volledig gewaarborgd.
Nu wordt er ook een belangrijke stap gedaan in de al gehele verduurzaming. Door het plaatsen van ruim 130.000 Wp, 560 stuks zonne-panelen, is er een significant deel van het stroom verbruik afgedekt met zonne-energie.
Een zonnecentrale die bijdraagt aan de verduurzaming van de Hoekse Waard!

 

De panelen zullen in 20 rijen van 28 stuks in landscape opstelling op het dak worden geplaatst, nagenoeg zuid gericht op 2.000m2 dak.